IP VIDEO INTERFONI


          Ima nešto posebno u tome da vidite osobu sa kojom razgovarate. Kada nam je potreban način da komuniciramo sa drugima, ali sa više opcija i više mogućnosti, uobičajeni interfonski sistem jednostavno nije dovoljan. Današnja tehnologija čini elektronsku komunikaciju ličnijom, prijatnijom i tehnološki naprednijom nego ikad. 

U svetu gde se lična interakcija sve više digitalizuje, lepo je da pronađemo ljudski element u našim visokotehnološkim uređajima. Video interfonski sistem poboljšava taj ljudski element elektronskog načina komunikacije - omogućavajući pozivaocima da vide jedan drugog. Ali to nije sve.  IP video interfon poseduje čitavu listu inteligentnih funkcja. Proširuje mogućnosti nadzora, dodajući viši nivo sigurnosti u kući korisnika. Stvara čvorište za hitne reakcije. Kontrolom pristupa pojačava osećaj sigurnosti u kući ili na radnom mestu. Obezbeđuje kvalitetan prenos glasa, pružajući izvanredno korisničko iskustvo. Sve ovo, čak i više od toga, može biti jednostavno upravljano pomoću mobilne aplikacije.

TROSTRUKA KOMUNIKACIJA IZMEĐU STANOVA

   Unutrašnja jedinica (monitor) funkcioniše kao besplatni IP telefon i podržava brzo biranje jednim dodirom na bilo koju drugu unutrašnju stanicu u istoj mreži, pružajući dodatni način komunikacije među korisnicima. Posetioci mogu da koriste (spoljnu) pozivnu jedinicu na vratima da bi pozvali unutrašnju stanicu. Unutrašnja jedinica može biti konfigurisana za prenos audio i video zapisa kada odgovori na poziv. Posle potvrde posetioca, unutrašnja jedinica može se koristi se za daljinsko otvaranje vrata ili kapije. Korisnici mogu da odaberu prikaz sa neke od spoljnih kamera  unutrašnju jedinicu u koliko pretpostave da se pred vratima nalazi sumljiva osoba, i tako dobiju prikaz iz drugog ugla. Interfon se može upotrebiti da tu osobu zamolimo da se bezbedno udalji.

PUSH-NOTIFIKACIJE I DALJINSKI NADZOR

IP video interfonski sistem podržava pristup aplikaciji pametnog telefona. Kada unutrašnja jedinica primi poziv, podaci o pozivu mogu se proslediti na aplikaciju. Korisnik može da odgovori na poziv u aplikaciji u bilo koje vreme i bilo gde. Kada je posetilac dobrodošao, korisnik može da pritisne dugme na aplikaciji za daljinsko otvaranje vrata ili kapije. Prilikom poziva korisnik aplikacije može da pristup i kameri pozivnog panela, da čuje i vidi posetioca i razdovara sa njim. U slučaju nepoželjnih posetioca, korisnik može daljinski od njih zatražiti da odu.

VIDEO INTERFON VISOKE REZOLUCIJE

Video interfonske pozivne stanice opremljene su IP kamerom visokih performansi sa rezolucijom video zapisa 1.3 MP, širokougaonim objektivom od 120 °, podržavaju WDR funkciju i noćni mod. Video visoke rezolucije održava se pri lošem osvetljenju ili čak i u totalnom mraku.

VIDEO INTERFON ZA JEDINSTVENU SIGURNOST

Jedinstveno sigurnosno rešenje uključuje četiri dela: video interfon, kontrolu pristupa, CCTV i alarmni sistem. Video interfonska pozivna jedinica ponaša se kao dodatna IP kamera u sprezi sa NVR-om gde će zapisi takođe biti čuvani. Dodatna IP kamera za video nadzor može se dodati na unutrašnju interfonsku jedinicu i pratiti uživo. Pozivni panel podržava funkciju kontrole pristupa, gde se višestruki načini autentifikacije mogu primeniti. Svi događaji kontrole pristupa, uključujući: broj kartice, kratke video snimke i druge zapise, mogu biti sačuvani i eksportovani u obliku izveštaja. Takođe je moguće povezati različite tipove detektora i alarmnih sistema na video interfon i prosleđivati alarmne poruke putem push-notifikacija ka aplikaciji mobilnog telefona koja ujedno upravlja i celokupnim sistemom sa jednog mesta, pružajući jedinstveno sigurnosno rešenje.

REŠENJE ZA KUĆE


Rešenje za kuću nudi promišljene, korisne funkcije za svakog člana kuće. Korisnici mogu istovremeno pozvati više unutrašnjih jedinica i otključati vrata sa bilo koje od unutrašnjih jesinica. Oni takođe mogu primiti sve informacije o pozivima i ugodno otključati vrata na daljinu pomoću aplikacije na mobilnom uređaju. Kamera na vratima jasno daje slike i danju i noću. Sa funkcijom snimanja na NVR, korisnici mogu proveriti šta se dešava na njihovom pragu. Da bi smo ovaj sistem učinili još boljim, možemo ga integrisati sa CCTV sistemom, omogućavajući unutrašnjim jedinicama da prikažu bilo koju IP kameru instaliranu oko vaše kuće. Sigurnost i praktičnost dolaze zajedno u skopu ovog rašenja IP Video Interfona.