Da li ste nekada razmišljali o sistemu pametne kuće?

Ako jeste, kako ste zamišljali takav sistem?

Da li ste možda razmišljali o tome kao i većina ljudi kada čuju pojam "smart home", odmah u glavi stvore sliku mobilnog telefona sa aplikacijom kojom podižu I spuštaju roletne, pale i gase svetlo ili neki drugi kućni uređaj?

  A onda ste pomislili "Super, baš bih voleo da imam tako nešto!" ili ”Glupost, šta će mi daljinski upravljač, kada ja uopšte i ne isključujem bojler, a svetla mogu i ručno da palim, i klimu da podesim i ne gasim?"

  U koliko kupite sistem koji je neko povezao u celinu, upario sa aplikacijom i predao vam na korišćenje. Dobili ste fancy daljinski upravljač!

U tom slučaju, to bi bio samo jedan skup daljinski upravljač, sa bezbroj on/off tastera na ekranu. Ali zapravo baš i nije tako, mnogo je više od toga.

U današnje vreme, sa porastom razvoja IoT (internet of things) ili uređaja koje je moguće povezati na mrežu/internet, dolazimo u situaciju da imamo bezbroj različitih aplikacija za svaki od tih uređaja. I dalje su to samo daljinski upravljači, samo malo moderniji. I dalje nam korišćenje svega toga nije previse jednostavno.

Šta nam je činiti?

Potrebno nam je rešenje koje će svu tu naprednu tehnologiju moći da uskladi sa našim potrebama i smanji našu direktnu interakciju sa svakim uređajem ili komandom ponaosob.

Dolazimo do toga da nam je potreban centralizovani sistem koji objedinjuje sve uređaje i automatizuje sve izvršne funkcije koje su nam potrebne u toku dana, nedelje, meseca ili godine. Jednom rečju, potreban nam je "SMART HOME" sistem.

SMART HOME SISTEM je zapravo centralizovani sistem koji objedinjuje sve delove vašeg kućnog okruženja, kako unutrašnjeg tako i spoljašnjeg. Trudi se da uskladi uzajamno funkcionisanje svih sistema i informacija uz vašu minimalnu interakciju, omogućavajući vam veći komfor i udobnost života, a sve u skladu sa vašim zahtevima i potrebama.

Smart Home kontroliše sve uređaje i sisteme u vašem domu

OSVETLJENJE

GREJANJE

HLAĐENJE

VENTILACIJA

ROLETNE

KAPIJA

ALARM

MULTIMEDIJA